“Elektrische ruis van andere analoge signaal- en automatiseringsapparatuur is voor ons geen probleem...”

 
Cool Clean Technologies, een OEM fabrikant in de V.S. van systemen voor CO2-technologie, koos de PR 3331 temperatuurconverter voor een groot aantal reinigingsoplossingen – met als belangrijkste redenen: grotere kanaaldichtheid, goede EMC-prestaties en gemakkelijke configuratie.

 

Cool Clean Technologies is wereldleider op het gebied van ontwerp en productie van systemen voor de CO2-technologie. Hun CO2-technologie wordt gebruikt in vele toepassingen voor de medische sector, ruimtevaart, consumentenelektronica en halfgeleiders.

 

Cool Clean Us   

 

Tot de producten en oplossingen van Cool Clean Technologies behoren reinigingsoplossingen voor omgevingen met atmosferische omgevingsdruk, zoals het AILCS CO2 Spray Cleaning System (zie afbeelding links).

 

CO2-reinigingstoepassingen worden bijvoorbeeld gebruikt om vervuilde deeltjes of laagjes te verwijderen van harde schijven, optische apparatuur en andere elektronica.

 

De reinigingssystemen zijn aparte of geïntegreerde eenheden, ontworpen met het oog op betrouwbaarheid en afgestemd op specifieke applicaties.

 

Cool Clean Technologies gebruikt 2 tot 6 thermokoppels type K per machine, om de CO2- en drijfgastemperatuur te bewaken en aan te passen. Verder worden de temperaturen van de ingebouwde sproeiers in de machine bewaakt om de systeemprestaties te optimaliseren.

Aanzienlijke ruimtebesparing in het paneel

Cool Clean Technologies kent PR electronics al jaren als een vertrouwde partner en leverancier en koos de PR 3331 temperatuurconverter als temperatuurapplicatie voor de machines. Mr. Jason Dionne, Technisch Manager bij Cool Clean, vertelt:

 

“De 3331 temperatuurconverters zijn slechts 6 mm breed, wat een grotere kanaaldichtheid en flinke ruimtebesparing mogelijk maakt in het paneel. De converters bevatten ook selecteerbare en gemakkelijk te configureren DIP-instellingen. Dit is vooral handig omdat onze apparaten allerlei uiteenlopende temperatuurbereiken gebruiken. Nu kunnen onze integratoren en servicemonteurs gemakkelijk het bereik wijzigen zonder software te gebruiken”.

 

Elektrische ruis is geen probleem meer

Naast de ruimtebesparing en het gebruiksgemak die de converters bieden, is Dhr. Dionne ook tevreden over de EMC-prestaties:


“Sterke elektrische ruis kan heel storend zijn voor de geautomatiseerde onderdelen van onze systemen. Door het hoge isolatieniveau en de krachtige ruisonderdrukking van de 3331 is dit bij ons niet langer een probleem. Dit was vooral belangrijk voor onze CE-certificatie en de andere elektrische normen waaraan wij moeten voldoen.”

 

 

 

Dankwoord

We danken Dhr. Jason Dionne van Cool Clean Technologies voor zijn bijdrage aan dit artikel.